Alocasia gageana 'California': Verzorging & tips - Dau

Alocasia gageana 'California': Verzorging & tips

Hieronder alle basics om te zorgen voor de Alocasia gageana 'California'. Succes!Hoeveel water heeft de Alocasia gageana 'California' nodig?

De California heeft veel water nodig. Hoeveel water je juist moet geven hangt af van de plaats waar je plant staat, hoeveel licht er op die plaats valt, hoe vochtig de lucht is rond de plant, hoe groot de plant is en in welke soort pot de plant staat. Daarom is het best altijd even te checken met je vinger.

Planten die grote dorst hebben mogen maar enkele centimeters uitdrogen. Voel met je vinger of de aarde aan het oppervlak nog nat is, dan kan je best nog even wachten met gieten. Vanaf de eerste 10-20% van de bovenste aarde droog is, is het tijd voor een slok!Hoeveel licht heeft de Alocasia gageana 'California' nodig?

Deze plant staat graag in de halfschaduw tot in veel indirect licht. Daarom is de beste plaats voor deze plant bij een raam gericht naar het Noorden, Oosten of Westen.Hoe vaak moet de Alocasia gageana 'California' voeding krijgen?

Je kan de California best alleen voeding geven wanneer je ziet dat deze in actieve groei is. Dit is het geval wanneer er nieuwe, jonge bladeren tevoorschijn blijven komen. Meestal gebeurt dit in de warmere maanden van het jaar maar bij sommige planten, afhankelijk van hun situatie, kan dit het hele jaar door zijn.

Bij actieve groei mag je de Alocasia gageana 'California' om de 2 weken voeding geven. Wij raden biologische en natuurlijke voeding aan in korrelvorm. Korrels geven langzaam en heel langdurig voeding af, in tegenstelling tot vloeibare voeding, en moeten daarom maar 1 of 2 keer per jaar aan je plant worden toegevoegd.Hoe kan je de Alocasia gageana 'California' stekken?

De California vermeerderen kan door middel van het splitsen van de plant in meerdere planten door de wortel te scheuren.Is de Alocasia gageana 'California' luchtzuiverend?

De California is luchtzuiverend. Mooi en gezond dus!Is de Alocasia gageana 'California' giftig voor dieren?

De California is niet giftig voor dieren. Helemaal veilig voor jou en je fluffy pooch!

 

 

Onze populairste kamerplanten!