Aspidistra elatior: Verzorging & tips - Dau

Aspidistra elatior: Verzorging & tips

 

Hieronder alle basics om te zorgen voor de Aspidistra elatior. Succes!Hoeveel water heeft de Aspidistra elatior nodig?

De Cast-iron-plant heeft niet veel water nodig. Hoeveel water je juist moet geven hangt af van de plaats waar je plant staat, hoeveel licht er op die plaats valt, hoe vochtig de lucht is rond de plant, hoe groot de plant is en in welke soort pot de plant staat. Daarom is het best altijd even te checken met je vinger.

 

Een plant die weinig dorst heeft mag bijna volledig uitdrogen. Weegt je pot heel licht? Dan is het waarschijnlijk tijd!Hoeveel licht heeft de Aspidistra elatior nodig?

Deze plant staat graag in de schaduw tot in veel indirect licht. Daarom is de beste plaats voor deze plant bij een raam gericht naar het Noorden, Oosten of Westen.Hoe vaak moet de Aspidistra elatior voeding krijgen?

Je kan de Cast-iron-plant best alleen voeding geven wanneer je ziet dat deze in actieve groei is. Dit is het geval wanneer er nieuwe, jonge bladeren tevoorschijn blijven komen. Meestal gebeurt dit in de warmere maanden van het jaar maar bij sommige planten, afhankelijk van hun situatie, kan dit het hele jaar door zijn.

Bij actieve groei mag je de Aspidistra elatior 1x per maand voeding geven. Wij raden biologische en natuurlijke voeding aan in korrelvorm. Korrels geven langzaam en heel langdurig voeding af, in tegenstelling tot vloeibare voeding, en moeten daarom maar 1 of 2 keer per jaar aan je plant worden toegevoegd.Hoe kan je de Aspidistra elatior stekken?

De Cast-iron-plant vermeerderen kan door middel van het splitsen van de plant in meerdere planten door de wortel te scheuren.Is de Aspidistra elatior luchtzuiverend?

De Cast-iron-plant is luchtzuiverend. Mooi en gezond dus!Is de Aspidistra elatior giftig voor dieren?

De Cast-iron-plant is niet giftig voor dieren. Helemaal veilig voor jou en je fluffy pooch!

 

 

Onze populairste kamerplanten!