Chlorophytum: Verzorging & weetjes - Dau

Chlorophytum: Verzorging & weetjes

 

Hieronder alle basics om te zorgen voor de Chlorophytum. Succes!Hoeveel water heeft de Chlorophytum nodig?

De Graslelie heeft een gemiddelde hoeveelheid water nodig. Hoeveel water je juist moet geven hangt af van de plaats waar je plant staat, hoeveel licht er op die plaats valt, hoe vochtig de lucht is rond de plant, hoe groot de plant is en in welke soort pot de plant staat. Daarom is het best altijd even te checken met je vinger.

Planten met een doorsnee dorst mogen tot 50% uitdrogen. Steek je vinger in de aarde (of gebruik een watermeter), voel je nattigheid voor je aan het midden van de pot bent? Dan wacht je best nog even voor je opnieuw water geeft.Hoeveel licht heeft de Chlorophytum nodig?

Deze plant staat graag in veel indirect licht. Daarom is de beste plaats voor deze plant bij een raam gericht naar het Oosten of Westen.Hoe vaak moet de Chlorophytum voeding krijgen?

Je kan de Graslelie best alleen voeding geven wanneer je ziet dat deze in actieve groei is. Dit is het geval wanneer er nieuwe, jonge bladeren tevoorschijn blijven komen. Meestal gebeurt dit in de warmere maanden van het jaar maar bij sommige planten, afhankelijk van hun situatie, kan dit het hele jaar door zijn.

Bij actieve groei mag je de Chlorophytum om de 2 weken voeding geven. Wij raden biologische en natuurlijke voeding aan in korrelvorm. Korrels geven langzaam en heel langdurig voeding af, in tegenstelling tot vloeibare voeding, en moeten daarom maar 1 of 2 keer per jaar aan je plant worden toegevoegd.Hoe kan je de Chlorophytum stekken?

De Graslelie vermeerderen kan door middel van het splitsen van de plant in meerdere planten door de wortel te scheuren. Deze plant maakt zelf ook baby'tjes die je rechtstreeks in de grond of in het water kan steken.Is de Chlorophytum luchtzuiverend?

De Graslelie is luchtzuiverend. Mooi en gezond dus!Is de Chlorophytum giftig voor dieren?

De Graslelie is niet giftig voor dieren. Helemaal veilig voor jou en je fluffy pooch!

Onze populairste kamerplanten!