CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
CO2-neutrale verzending bij alle bestellingen
Powered by Shopify Planet
Philodendron ‘Micans Lime’: Verzorging & weetjes - Dau

Philodendron ‘Micans Lime’: Verzorging & weetjes

 

Hieronder alle basics om te zorgen voor de Philodendron ‘Micans Lime’. Succes!Hoeveel water heeft de Philodendron ‘Micans Lime’ nodig?

De Micans Lime heeft een gemiddelde hoeveelheid water nodig. Hoeveel water je juist moet geven hangt af van de plaats waar je plant staat, hoeveel licht er op die plaats valt, hoe vochtig de lucht is rond de plant, hoe groot de plant is en in welke soort pot de plant staat. Daarom is het best altijd even te checken met je vinger.

Planten met een doorsnee dorst mogen tot 50% uitdrogen. Steek je vinger in de aarde (of gebruik een watermeter), voel je nattigheid voor je aan het midden van de pot bent? Dan wacht je best nog even voor je opnieuw water geeft.Hoeveel licht heeft de Philodendron ‘Micans Lime’ nodig?

Deze plant staat graag in de halfschaduw tot in veel indirect licht. Daarom is de beste plaats voor deze plant bij een raam gericht naar het Noorden, Oosten of Westen.Hoe vaak moet de Philodendron ‘Micans Lime’ voeding krijgen?

Je kan de Micans Lime best alleen voeding geven wanneer je ziet dat deze in actieve groei is. Dit is het geval wanneer er nieuwe, jonge bladeren tevoorschijn blijven komen. Meestal gebeurt dit in de warmere maanden van het jaar maar bij sommige planten, afhankelijk van hun situatie, kan dit het hele jaar door zijn.

Bij actieve groei mag je de Philodendron ‘Micans Lime’ om de 2 weken voeding geven. Wij raden biologische en natuurlijke voeding aan in korrelvorm. Korrels geven langzaam en heel langdurig voeding af, in tegenstelling tot vloeibare voeding, en moeten daarom maar 1 of 2 keer per jaar aan je plant worden toegevoegd.Hoe kan je de Philodendron ‘Micans Lime’ stekken?

De Micans Lime vermeerderen kan door middel van het afknippen van een blad van de plant onder een knooppunt en deze in water of aarde wortels laten schieten.Is de Philodendron ‘Micans Lime’ luchtzuiverend?

De Micans Lime is sterk luchtzuiverend. Mooi en gezond dus!Is de Philodendron ‘Micans Lime’ giftig voor dieren?

De Micans Lime is niet giftig voor dieren. Helemaal veilig voor jou en je fluffy pooch!

Onze populairste kamerplanten!