CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
Alle bezorgingen zijn CO2-neutraal
Powered by Shopify Planet
Sansevieria: Verzorging & weetjes - Dau

Sansevieria: Verzorging & weetjes

 

Hieronder alle basics om te zorgen voor de Sansevieria. Succes!Hoeveel water heeft de Sansevieria nodig?

De Sansevieria heeft niet veel water nodig. Hoeveel water je juist moet geven hangt af van de plaats waar je plant staat, hoeveel licht er op die plaats valt, hoe vochtig de lucht is rond de plant, hoe groot de plant is en in welke soort pot de plant staat. Daarom is het best altijd even te checken met je vinger.

Een plant die weinig dorst heeft mag bijna volledig uitdrogen. Weegt je pot heel licht? Dan is het waarschijnlijk tijd!Hoeveel licht heeft de Sansevieria nodig?

Deze plant staat graag in veel indirect licht tot in de volle zon. Daarom is de beste plaats voor deze plant bij een raam gericht naar het Zuiden, Oosten of Westen.Hoe vaak moet de Sansevieria voeding krijgen?

Je kan de Sansevieria best alleen voeding geven wanneer je ziet dat deze in actieve groei is. Dit is het geval wanneer er nieuwe, jonge bladeren tevoorschijn blijven komen. Meestal gebeurt dit in de warmere maanden van het jaar maar bij sommige planten, afhankelijk van hun situatie, kan dit het hele jaar door zijn.

Bij actieve groei mag je de Sansevieria 1x per maand voeding geven. Wij raden biologische en natuurlijke voeding aan in korrelvorm. Korrels geven langzaam en heel langdurig voeding af, in tegenstelling tot vloeibare voeding, en moeten daarom maar 1 of 2 keer per jaar aan je plant worden toegevoegd.Hoe kan je de Sansevieria stekken?

De Sansevieria vermeerderen kan door middel van het afknippen van een blad van de plant en deze in water of aarde wortels laten schieten. Ook kan je de plant splitsen in meerdere planten door de wortel te scheuren.Is de Sansevieria luchtzuiverend?

De Sansevieria is sterk luchtzuiverend. Mooi en gezond dus!Is de Sansevieria giftig voor dieren?

De Sansevieria is niet giftig voor dieren. Helemaal veilig voor jou en je fluffy pooch!

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Onze populairste kamerplanten!